The Delines – Colfax

The Delines - ColfaxWie zegt dat het leven een vrolijk gebeuren is? Songschrijver Willy Vlautin – bekend van Richmond Fontaine en met ook al vier boeken op zijn naam – in elk geval niet. Hij schreef tien liedjes met in het achterhoofd Amy Boone (The Damnations TX). Hij formeerde aansluitend de band The Delines met naast Boone verder leden van The Decemberists (Jenny Conlee op keyboards) en Minus 5 (Tucker Jackson op pedal steel). De zangeres heeft een prachtige stem met een snik die de laidback alt.county-liedjes een extra gevoelige laag geeft. En alsof dit nog niet genoeg is breken Conlee en Jackson het laatste beetje weerstand in mij. En dan heb ik het nog niet over de teksten van Vlautin, zoals in het allermooiste liedje van deze plaat “Colfax Avenue”, over een leven dat geruïneerd is door een verblijf in het leger waar de hoofdpersoon teveel gezien heeft. Naast Vaultins songs is er één cover, “Sandman’s Coming”, van de hand van Randy Newman. The Delines klinken op het eerste gehoor misschien wat saai, maar ik ben na het eerst even aan de kant gelegd te hebben helemaal om. Ze mogen van mij in het rijtje Mary Gauthier, Bonnie Raitt en J.J. Cale. Verplichte kost voor alle alt.country-liefhebbers.


mij=Decor/Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven