Withered Hand – New Gods

Withered Hand - New GodsLaatbloeier Dan Wilson, alias Withered Hand, bracht pas op zijn dertigste, in 2009, zijn eerste album uit nadat hij een gitaar voor zijn verjaardag kreeg van zijn vrouw. Dit cadeau gaf Wilson het laatste zetje om af te rekenen met zijn beladen verleden als Jehova’s getuige, zijn hart te volgen en voor een muzikale carrière te gaan. Op zijn tweede cd New Gods krijgt de Schot hulp van landgenoten. Onder anderen bandleden van Belle & Sebastian, The Vaselines en singer-songwriter King Creosote zijn te horen. Dan Wilson blijkt een prima liedjesschrijver te zijn die over de belangrijke dingen in het leven als liefde, dood, vriendschap en alles wat daarbij komt kijken licht cynische teksten schrijft. De elf liedjes op New Gods zijn sprankelend en catchy. Rootspop in de ruimste zin van het woord. Soms neigt het meer naar de country van Neil Young (“Life Of Doubt”), dan breekt de zon weer door in vrolijke westcoast-achtige liedjes (“King Of Hollywood, “Black Tambourine”) maar de Schotse indieroots zijn ook nooit ver weg (“Heart Heart”, “Fall Apart”). Wilson zet deze stijlen naar zijn eigen (withered) hand en maakt er een soort americana van die niet Amerikaans is, maar typisch Brits. Overtuigend en veelbelovend.


mij=Fortuna Pop!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven