Anna van Riel – Whistle And Hum

Anna van Riel - Whistle & Hum‘Kiwi grass roots musician’. Zo wordt de, inderdaad, Nieuwzeelandse singer-songwriter Anna van Riel gedefinieerd op haar eigen site. Van Riel is in alles zelfvoorzienend. Privé leeft ze in de natuur waar ze haar eigen groenten verbouwt, ze maakt haar eigen kleding en beroepsmatig brengt ze haar cd’s in eigen beheer uit in gerecyclede hoesjes, voorziet ze in haar onderhoud op tournees door het houden van huiskamerconcerten en krijgen muzikanten en technici een vergoeding middels een ruilhandelsysteem. Anna van Riel is een hippie anno 2014 die het leven van de zonnige kant ziet. Dat is terug te horen op haar vierde cd Whistle And Hum waarop de zon onverminderd strak aan de hemel staat in de tien vrolijke folky liedjes met bluegrassinvloeden. Best aangenaam op een lome zomerdag met een koel drankje in je hand, maar niet echt muziek waar je je oren nu van spitst. Daarvoor zingt Van Riel net iets te zoetgevooisd en is de productie te glad. Desondanks is de manier waarop de zangeres met Nederlandse roots haar idealen in zowel haar dagelijks leven als in haar muziek uitdraagt prijzenswaardig.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven