Insomnium – Shadows Of A Dying Sun

Insomnium - Shadows Of A Dying SunUit het land van de 1000 meren afkomstig gezelschap Inmsomnium, dat geschaard kan worden onder de noemer melodeath. Evenals de lotgenoten van het één deur verder opererende Dark Tranquillity verwerken deze Finnen veel melodie in hun donker getinte muziek. Het uitgangspunt was ooit death metal met een fijnzinnig randje, maar door de jaren heen is de nadruk meer en meer komen te leggen op atmosferische klanken. Dat wil overigens niet zeggen dat de band haar brute wortels heeft afgekapt. Bij tijd en wijle wordt nog immer met de botte bijl gehakt en worden ouderwets vuige riffs uit de hoge hoed getoverd. Niettemin voert melancholie de boventoon op deze zesde boreling van een band die kwaliteit boven kwantiteit heeft weten te stellen. Met elk nieuw album lijkt het muzikale spectrum zich te verdiepen tot een duistere spelonk vol grimmige geheimen die zich slechts sporadisch prijsgeven. Maar wanneer dat uiteindelijk gebeurt, is het resultaat boven alle kritiek verheven.


mij=Century Media

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven