Keel Her – Keel Her

Keel Her - Keel HerOp 27 september is het voor de tweede maal Cassette Store Day. Nu zijn er naar mijn weten geen Nederlandse platenzaken die hier aan meedoen maar de lijst met releases is toch wel indrukwekkend. Behalve The Wedding Present, The Fair-Oh’s en anti-folkheld Jason Trachtenberg zal ook Keel Her één kant van een cassette voor haar rekening nemen. En daar ben ik dan wel weer geïnteresseerd in. Toegegeven, de cassette is een medium waar ook ik anno 2014 niet veel meer mee kan en wil, maar de lo-fi muziek van Keel Her is leuk genoeg om deze tape te willen horen. Ik heb namelijk de afgelopen dagen dit debuutalbum uitgebreid beluisterd en dat is me voorwaar niet tegengevallen. Keel Her is de artiestennaam van de uit Brighton afkomstige Rose Keeler die op dit album samenwerkt met R. Stevie Moore. De mix van Keelers dromerige stem met typische jaren negentig lo-fi gitaargeluiden, zompige orgeltjes en goedkope drumcomputertjes doet smaken naar meer. Al worden we op dit titelloze album al verwend met achttien tracks, meer is zeker welkom! Als Keel Her een knipoog naar sixties meidengroepen geeft in ‘Don’t Look at Me’ moet ik heel even aan The Dum Dum Girls denken. Het dromerige ‘Pussywhipped’ is zelfs een beetje new wave-achtig terwijl in ‘Riot Grrrl’ de punky feel van het werk van Kathleen Hanna overheerst. Keel Her zet je steeds op het verkeerde been met onverwacht lekkere melodietjes en spontane, ongekunstelde experimenten, zonder dat het vervelend gaat worden. Niet elke track is even geslaagd maar wie maalt daarom.


mij=Critical Heights/Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven