Pierce Brothers – The Night Tree

Pierce Brothers - The Night TreeTweelingbroers Jack en Pat Pierce uit Melbourne, Australië, zijn begonnen als straatmuzikanten. Hun aanstekelijke indiefolk deed het razendgoed bij de voorbijgangers, de broers werden een heuse straathit en verkochten en passant ruim 20.000 exemplaren van debuutEP Blind Boys Run die ze in eigen beheer uitbrachten. Inmiddels uitgegroeid tot een veelbelovende live-act in het thuisland en Engeland, zetten ze komend weekend voor het eerst voet op Nederlandse bodem voor een optreden op Lowlands. De broers zijn daar apetrots op en kunnen bijna niet wachten. Er is een tweede EP te promoten, The Night Tree kwam in mei uit. The Pierce Brothers laten daarop in vijf vrolijke liedjes en drie live-nummers horen dat ze zo zouden slagen voor het indiefolkdiploma. Zang, zowel een-als meerstemmig is perfect en akoestische instrumenten, van gitaar via mondharmonica tot didgeridoo, kunnen ze allemaal bespelen. Ik zou ze alleen nèt een onvoldoende geven voor originaliteit. Ik heb namelijk de hele EP lang het gevoel dat ik het al eerder gehoord heb, en wel bij de mannen van Mumford & Sons. Zelfs de stem van een van de broers lijkt akelig veel op die van Marcus Mumford. Desondanks denk ik, afgaande op de Youtubefilmpjes die ik van ze gezien heb, dat ze het goed zullen doen op Lowlands. Het is, door hun gebruik van vele instrumenten en hoe ze daarmee omgaan, heel leuk om naar ze te kijken. En dan doet het gebrek aan originaliteit er iets minder toe.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven