Shane Faubert – Line In The Sand

Shane Faubert - Line In The SandNog nooit verscheen er een stukje over de uit New York afkomstige Shane Faubert op File Under. Dat ligt niet zozeer aan ons maar meer aan Faubert die sinds 1997 niets meer van zich liet horen. Na een carrière in de eighties onder de naam The Cheapskates ging hij solo verder, maar ook daar werd het uiteindelijk stil. Over zijn nieuwe album Line In The Sand is buiten dit weblog niet al teveel geschreven en ik heb nog getwijfeld of ik dit wel zou doen. Nadat ik de cd wat tijd had gegeven kon ik de plaat toch wel waarderen. Het probleem is dat hij in de val lijkt te trappen van de singer-songwriter met gitaar die na een aantal nummers toch wel wat saai wordt. Dit ondanks dat er een heuse band lijkt te spelen. Hij heeft alles zelf ingespeeld en dat maakt het wat lo-fi-rommelig. Toch staan er fijne folkpopliedjes op, zoals “Everybody Knows” en opener “C’mon”. Niet te snel oordelen dus, en laat het je overkomen. Als je je ogen dicht doet dan is het net of je er bij bent.


mij=Bam Balam/Clear Spot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven