VA – Psychedelic States: Maryland in the 60s

VA - Psychedelic States Maryland.jpgLuisterend naar de nieuwste aflevering in de onvolprezen reeks Psychedelic States van Gear Fab Records, valt mij op dat Maryland blijkbaar helemaal geen psychedelic state was. Het merendeel van de bands die op deze dubbelaar verzameld zijn speelt een vorm van garagerock, beat of freakbeat. Mooie uitzondering hierop is “Psychedelic Ride” van The Ides. Maar beschouw dit vooral niet als kritiek: de achtenveertig hier verzamelde tracks zijn allemaal rauwe, door nooit doorgebroken bands gespeelde en opgenomen nummers. Een aantal kennen we van andere verzamelaars als Back From The Grave, maar het grootste deel is nieuw, soms van acetates afgehaald, soms van de originele 7inches. Zoals bij alle delen uit de Psychedelic States-serie is ook hier het boekje weer voorbeeldig gevuld met afbeeldingen van singles, bandfoto’s en informatie over de opnames. De bandnamen zijn wederom fantastisch (The Second Hand Bitter Sweet, The Con Chords, Cherry Pink Reason – het lijken wel popquizteams), de nummers van zeer wisselende kwaliteit.


mij=Gear Fab / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven