Broeder Dieleman – Gloria

Broeder Dieleman - Gloria‘t Is nie erreg a je verloren loopt,
met een juuste blik op waar j’ op hoopt,
en iedereen doe weleens wat verkeerd,
maar zurg da je’t huppelen nie verleerd


‘Coen Schilderman heeft geluisterd naar Broeder Dieleman’, zag ik op Spotify.
Broeder Dieleman, wie is dat nou weer?
Dus ik Broeder Dieleman opzoeken en nu huil ik de hele dag omdat het zo mooi is.
Dank, dank, O grote muziekgoeroe! Duizend maal dank.


mij=Snowstar

Een reactie

 1. Stonehead

  Wat mooi om zulke reacties te krijgen op Spotify, Coen!
  En het moet gezegd, Broeder Dieleman (roepnaam Tonnie) maakt ook wel heel bijzondere muziek (‘country noir’). Gaaf dat hij nu in het voorprogramma van zijn eigen held Bonnie ‘Prince’ Billy speelt (geregeld via Leo Meijer van fansite The Royal Stable).
  Vorige week interviewde Gijsbert Kamer hem in de Volkskrant. ‘De instrumentatie kabbelt en is vooral niet rechttoe rechtaan. Dat het wat krakend klinkt komt omdat de plaat is opgenomen met een viersporen cassetterecorder. Gewoon hier, in de huiskamer in Middelburg.’ ‘Tot mijn 20e ging ik op zondag twee keer naar de kerk en lazen we elke dag de Bijbel. Die ken ik weliswaar niet uit mijn hoofd, maar ik weet wel precies wat erin staat. Dat was de taal waarmee ik opgroeide, en ik vond het als kind al prachtig, dat vind ik nog steeds.’ ‘Het liedje Leger van de Heer gaat over religieus fanatisme, dat van alle tijden is. Als je denkt de waarheid in pacht te hebben, gaat het fout. (..) Uiteindelijk is er genade voor iedereen. Je hoeft er niks voor te doen.’
  Het was niet gek geweest om Dieleman als soundtrack bij de recent verschenen boekverfilming Dorsvloer vol Confetti te vragen, denk ik.
  http://3voor12.vpro.nl/nieuws/2014/september/Broeder-Dieleman—Ik-zou-graag-het-voorprogramma-van-Typhoon-willen-doen-.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven