Fink – Hardbeliever

Fink - HardbelieverBedankt Kroese, dat jullie deze cd hadden aanstaan in jullie winkel! Uit mezelf had ik Fink namelijk waarschijnlijk niet meer ontdekt. Fink, alias de Engelse singer-songwriter Fin Greenall, vond ik op basis van zijn kabbelende plaat Biscuits for Breakfast uit 2006 niet zo bijzonder en je moet hem ook niet verwarren met de in 2006 opgedoekte Duitse band Fink. Maar op dit nieuwe, passend getitelde album Hardbeliever, zingt Fink: ‘From small beginnings come big endings’ en bouwt hij mooie spanning op in zijn liedjes. Vooral “White Flag”, “Pilgrim” en “Too Late” werken toe naar een climax. Je hoort het effect wat subtieler in liedjes als “Looking Too Closely”, die zich knap beperken tot één akkoord, al ligt het gevaar daarbij om te blijven hangen in Coldplay-bombast wel een beetje op de loer. Op basis van deze plaat moet ik toch maar eens in meneers discografie en setlists gaan duiken. Ergens in 2008, toen hij Andy Barlow van Lamb Distance and Time liet produceren, ging hij liedjes maken als “This is the Thing”, “If Only” en daarna “Warm Shadow”, die werden opgepikt door filmsoundtracks en vooral tv-series. Eigenlijk jammer dat ik dat allemaal gemist heb de afgelopen jaren; is dat bingewatching toch nog ergens goed voor…
Hardbeliever wordt uitgegeven als boekje met 10 tracks op CD1 en vier akoestische tracks op CD2, de zogenaamde “Denmark Street Session”. De uitvoering van “Pilgrim” lijkt daarin erg op dit optreden bij BNN.


mij=Ninja Tune

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven