X-Drive – Get Your Rock On

X-Drive - Get Your Rock OnAndy Johns, engineer voor onder andere albums van Led Zeppelin, Rolling Stones en Eric Clapton en producer voor bijvoorbeeld Free, Cinderella, Van Halen en Joe Satriani, overleed in 2013 na een kort ziekbed. Het laatste album dat hij produceerde was dit Get Your Rock On. De band, X-Drive, draait om de tot op heden onbekende gitarist Jeremy Brunner. Hij trok goede muzikanten aan, onder andere White Lion-bassist James Lomenzo en Keith St. John, zanger van onder andere Montrose, Lynch Mob en Burning Rain. Het songmateriaal is typische eighties hairmetal, met grote riffs en galmende refreinen. Geen heel opvallende composities, maar wel effectief. Brunner blijkt bovendien een prima gitarist. Hij schijnt echter een jaar in de studio gezeten te hebben voor hij tevreden was en dat is eerlijk gezegd te horen. Het is allemaal net teveel afgevlakt om nog echt de energie over te brengen. St. John heeft de bluesy stem om de juiste snaar te raken, maar iedere keer denk je ‘was de gitaarinzet hier nou maar iets steviger’ of ‘als het nou een tikkie rauwer was…’. Als het Europe van de eerste platen, zeg maar. Tracks die daaraan ontkomen zijn “Turn The Noize Down” en “Just Can’t Stay” en dat zijn meteen de leukere. Het is vakwerk, maar mist meestal de sprankeling die maakt dat je een plaat blijft draaien. Ik ben best benieuwd naar een volgende plaat, maar ik zou Brunner aanraden daar vooral geen jaar aan te werken. X-Drive zou dan zo maar eens de volgende House Of Lords kunnen worden.


mij=Frontiers/Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven