Stefany June – Stefany June

Stefany June - Stefany JuneDe vanuit het oosten des lands opererende Stefany June is behept met een gezonde “do it yourself”-attitude. Ze bestookt ons al enige tijd met haar pakkende popliedjes. Liedjes omlijst door heliumvocalen, die met gemak haar luisteraars in hoger sferen brengen. Het enthousiasme waarmee de oorspronkelijk Duitse Stefany June aan de weg timmert viel ook het Deense retro-discopopcollectief The Asteroids Galaxy Tour al op, die haar als support vroegen. Daarnaast scoorde ze nog enkele minor hitjes als “Dibadi” en het met Diesel Disko opgenomen “Moonlight”. Maar desondanks is het titelloze debuut “Stefany June” haar eerste echte full length album. De op een Schots avontuur geïnspireerde single “Is It The Whiskey” zet gelijk de toon voor de rest van het album. Een album dat gemaakt is volgens het beproefde recept van stevige beats, June’s unieke vocalen en hypercatchy melodieën. Maar ook het op een dwarse beat geschoeide “Dipsy Diver” en het ingetogen “Hush Now” (dat eindigt met ghosttrack “Supermodel”) getuigen van pure popsong craftsmanship. Een voorwaarde om de muziek van Stefany June te omarmen is wél dat je haar stem kunt waarderen. Maar dat geldt natuurlijk evenzeer voor Mette Lindberg van de eerder genoemde The Asteroids Galaxy Tour of de Britse Duffy. Voor de liefhebbers is Stefany June’s debuut echter een poppareltje in haar meest pure vorm.


mij=Galaxy Cat

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven