The Charlatans – Modern Nature

The Charlatans - Modern NatureAls er een award zou bestaan voor de band met de meeste tegenslagen dan zou The Charlatans zeker genomineerd worden. In de 25 jaar dat de band bestaat, overleden twee bandleden veel te jong, waaronder drummer Jon Brookes die eind 2013 bezweek aan een hersentumor. Toch is Modern Nature een van de meest optimistische en soulvolle platen van de band uit Manchester geworden. Het drumstel van Brookes bleef in de studio staan en werd voor dit album gebruikt door enkele gastdrummers, waaronder Pete Salisbury van The Verve en Stephen Morris van New Order. Het siert de band dat ze ondanks het recente overlijden van hun bandlid en goede vriend geen neerslachtige plaat hebben gemaakt, maar een positief geluid laten horen met zelfs een nummer getiteld “Let The Good Times Be Never Ending”. Er staan geen potentiële hits op Modern Nature, maar het album heeft een aanstekelijke, tijdloze, zonnige en vooral ook sympathieke vibe die een veel groter publiek verdient. “The Only One I Know” was 25 jaar geleden de grootste hit van de band en helaas blijft dit nummer voor velen ook de enige track die ze kennen. Modern Nature is een heerlijke plaat van een groep doorzetters waar we hopelijk nog lang niet van af zijn.


mij=BMG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top