The Sidekicks – Runners in The Nerved World

The Sidekicks - Runners in The Nerved WorldHet is al een tijdje stil rond Band of Horses. Hen leek op een bepaald moment een grote (in indie-termen dan hè, niet in major-termen) toekomst in het verschiet te liggen, maar ik vraag me af of dat nog gaat gebeuren. Wie zoekt naar een prettig alternatief, is aan het goede adres bij het door Epitaph opgepikte The Sidekicks. Deze band heeft zelfs de door Band of Horses graag gebruikte producer Phil Ek (ook Built to Spill en The Shins staan op zijn CV) opgepikt om hun nieuwe album Runners In The Nerved World van de juiste sound te voorzien. Dat is hem uitstekend gelukt: The Sidekicks floreert als nooit tevoren. Vooral de karakteristieke hoge jongensachtige stem van zanger Steve Ciolek staat er perfect op. Kun je daar niet tegen, dan kun je Runners in The Nerved World met een gerust hard links laten liggen. Voor wie daar wel tegen kan is de indierock van The Sidekicks vast en zeker spekkie naar het bekkie. Met “Jesus Christ Supermall” heeft de band zelfs een liedje afgeleverd dat met een beetje geluk zich nog zal ontwikkelen tot een indie-anthem op een festival. Ook erg tof is het met een klein surf-tintje gekleurde “Summer Brings You Closer To Satan” wat sowieso natuurlijk al een gave songtitel is. Het dichtst bij het genoemde Band of Horses komt The Sidekicks in “Deer”, waar de stem van Ciolek in twee lagen de olie in de machine vormt. Met Runners In The Nerved World stapt The Sidekicks dan misschien wel verder weg van hun punkrock-oorsprong, als het op zo’n sterke manier gebeurt als ze hier laten horen, dan kan niemand daar problemen mee hebben. In “Blissfield, MI.” laten ze bovendien horen dat ze het ‘punken’ echt niet verleerd zijn.


mij=Epitaph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top