3 gedachten over “Fratsen”

  1. Ik stond met een vriendin te kijken bij het openingsnummer “Alles komt goed”. Ik heb op de een of andere manier oneindig veel sympathie voor alles wat Andre Manuel doet, maar zij vond het een typisch bandjesbandje; de liedjes draaien teveel om de Nederlandse tekst ipv de melodie. Waar ik die tekst wel aardig vind, vindt zij die te belegen. En het pijnlijke is dan: ergens heeft ze gewoon gelijk. Juist Fratsens sympathieke lo-fi-gehalte is ook de reden waarom deze band nooit groot is geworden, terwijl dat voor de bedoeling achter de liedjes heel goed geweest zou zijn. We hebben al zo weinig maatschappijkritische bands en in de nieuwe generatie zie ik het al helemaal nauwelijks terug. (Dit is exact de reden waarom Dinand Woesthoff, for fucks sake, gelijk heeft als hij zegt dat [nieuwe] rockbands geen boodschap meer hebben [zeker als je het vergelijkt met hiphop])

  2. Ze werden nooit groot omdat ze op hun hoogtepunt stopte 😉 Tja, noem het belegen die teksten, ik vind ze mooi en tijdloos en oneindig veel beter dan de meest k*-bands uit Engeland. Heb me vreselijk vermaakt weer 🙂

  3. Ik heb ze laatst in Zwolle gezien en het was weer genieten. Ik heb al jaren het meest beeldende nummer op mijn telefoon staan, nl. Legging. Wie dit nummer kent weet meteen waarom ik niet met de bus ga. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *