Jaarlijst 2015: Ewie

Alabama Shakes - Sound & Color1. Alabama Shakes – Sound & Color
2. Blur – The Magic Whip
3. Sufjan Stevens – Carrie & Lowell
4. Shilpa Ray – Last Year’s Savage
5. Thee Oh Sees – Mutilator Defeated At Last
6. zZz – Juggernaut
7. Courtney Barnett – Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit
8. Ought – Sun Coming Down
9. Brandy Zdan – Brandy Zdan
10. Richard Thompson – Still
1. Alabama Shakes’ eerste album vond ik wel aardig, maar daar bleef het wel bij. De opvolger is echter geweldig met een bijna perfecte mix van roots, rock en dit allemaal in een mix die toch echt van deze tijd is.
2. Blurs onverwachte comebackplaat bevat misschien niet de hits, maar dat kun je nog wel over meer album van het viertal zeggen. Het is echter weer een lekkere plaat. Britpop suprême.
3. Sufjan Stevens’ plaat over de dood van zijn moeder brengt de melancholieke kant boven, Ik ben geen fan van al zijn werk, maar deze plaat blijkt dit jaar een plaat die ik veel opgezet heb.
4. Shilpa Ray is mijn ontdekking van 2015. Indrukwekkende donkere plaat.
5. Thee Oh Sees brengt een mix van psychedelica en garagerock. En tja, daar heb ik een zwak voor.
6. zZz maakt mijn inziens hun beste plaat ooit. Spacerock, krautrock: hoe je het ook noemt. Juggernaut is een vette plaat.
7. Courtney Barnett is een rockmevrouw met indie-inslag en haar Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit bleek een groeiplaat te zijn.
8. Met Ought terug naar de sfeer van de tachtiger jaren. Tja, daar ligt je jeugd of ligt deze niet. Maar ook voor de jeugd van nu.
9. Brandy Zdan was ook een ontdekking. Zo’n plaat die ik zonder File Under nooit had ontdekt. Rock, americana, maar toch met een 2015-geluid. Lekker.
10. Richard Thompsons platen zijn altijd sterk. Maar Still bevat wel weer heel sterke songs. En dan staat deze oude folkmijnheer plots weer eens in mijn jaarlijstje.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top