Rustie – EVENIFUDONTBELIEVE

Rustie - Even if u don't believe“Ik hoop dat happy hardcore trap nu een ding wordt” twitterde een Rustie-fan al. Waren tracks als “Attak” van de vorige onderschatte Rustie-plaat al een aardige splinterbom op menige dansvloer, ik ben benieuwd wat “Morning Starr” en het overrompelende “4Eva” gaan doen op het feest waar ik binnenkort draai. Beter wordt trap dit jaar niet. “Big Catzzz” en single “First Mythz” met zijn dolfijnengeluidjes mogen er ook zijn trouwens. Deze hele derde plaat van Rustie (32, Glasgow) heeft ongeveer dezelfde sound als die vier nummers trouwens. Geen gastrappers meer dit keer, ook. Ook geen popliedjes. Dit is een plaat vol bangers. De hoge, PC Music/8bit-achtige synthesizers fladderen en blazen zo intens door je speakers dat het behoorlijk lastig is om EVENIFUDONTBELIEVE in één keer uit te zitten. Maar dat maakt het geen slechte plaat. Rustie blijft een unieke sound houden binnen het trap- en EDM-genre, en dat lukt bijzonder weinig artiesten in die categorie. De titel slaat er trouwens op dat alles wat bestaat magisch op zichzelf is. Niet te moeilijk over doen dus. Dansen!


mij=Warp

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top