Lion Shepherd – Hiraeth

LionShepherd-Hiraeth

Wie zijn prog het liefst puur en onversneden consumeert is bij Lion Shepherd aan het verkeerde adres. Zoveel is al snel duidelijk voor wie het debuut Hiraerth van Lion Shepherd op zet. Kamil Haidar en zijn band (met in de gelederen onder meer multi-instrumentalist Mateusz Owczarek) halen overal hun invloeden vandaan en versmelten deze vakkundig tot een boeiend geheel. Zo opent de plaat niet alleen verrassend met oosterse inslag – dat doen er wel meer, maar gaan dan al snel over tot de orde van de dag – maar in de rest van “Fly On” zitten de Oosterse instrumenten en zang ook helemaal verweven. Het zet je als luisteraar gelijk op scherp: hier gebeurt wat interessants. En die lijnt trekt deze Poolse band in de rest van plaat door. Haidar en Owczarek pikken overal en nergens wat op, doen er wat interessants mee en dat is prettig. Het is overigens niet zo dat Hiraeth hierdoor nu een doldwaze achtbaan wordt, waarin de heren al hun kwaliteiten en bronnen zoveel mogelijk met je willen delen, het gaat allemaal heel natuurlijk en ongeforceerd. Dat komt voor een deel ook zeker door de ontspannen manier van zingen van Haidar (vleugje accent, maar dat stoort helemaal niet). Haidar kan schakelt gemakkelijk van ingetogen en warm (zijn basis) naar rauw en vuig. Zo heeft “Smell of War” een Tool-achtige vervreemdende dreiging waarin Haidar in de refreinen zijn stembanden goed geselt. Naast Riverside heeft Polen er weer een prima band bij op proggebied.

door: Storm

File: Lion Shepherd – Hiraeth
File Under: Puik materiaal voor het rondje Poolse symfo in de popquiz.

[spotifyplaybutton play=”spotify:album:55maI4SgWQ1pMY8MrK3jfQ”]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top