De Grote File Under Jaarlijst 2016

Ik had afgelopen week een interessant gesprek met iemand uit de muziekbusiness. Hij sprak zijn zorg uit over de huidige staat van het blog- en e-zinelandschap in Nederland. Zeker de allround sites hebben het zwaar. Uit Kindamuzik is de stekker getrokken en eerder dit jaar besloot Kicking The Habit ook al doei te zeggen. Ook File Under kende betere tijden. Op ons tandvlees hebben we 2017 gehaald. Of we 2018 gaan halen zal blijken over 365 dagen. De jaarlijst zoals hieronder staat is wat dat betreft een teken aan de wand. We hebben eigenlijk altijd wel een overzichtsjaarlijst gehad, waarvan we zo ongeveer alles besproken hadden wat de top-10 haalde. En om de top-10 te halen moest je als band ook best je best doen. Dit jaar is die score maar mager en het is dan ook symbolisch dat de gedeelde 9e plek bestaat uit alle andere nummer-1’s die niet in andere lijstjes voorkwamen. Dat Radiohead met de eerste plek aan de haal ging, dat is niet zo raar, Radiohead heeft het altijd goed gedaan op de File Under-burelen, stukken beter dan David Bowie die op vele andere plekken met de eerste plek aan de haal ging. Verrassend is de hoge plek die Bauer scoort. Deze door DubbelMono als klassieker in de wording bestempelde plaat lijkt door velen over het hoofd gezien te zijn. Over tien jaar weten we vast wel of hij in november 2016 een vooruitziende blik had. Wij gaan na 1 januari in ieder geval weer met frisse moed van start. En mocht je bij willen dragen aan File Under in woord of beeld, dan kun je altijd mailen naar wijzijnfileunder@gmail.com Ook als je niet veel ervaring hebt met schrijven over muziek, interviewen of fotograferen, dan ben je welkom om eens te kijken of je ‘het’ in je hebt.

Radiohead - A Moon Shaped Pool1 Radiohead – A Moon Shaped Pool
2. Bauer – Eyes Fully Open
3. Nick Cave & The Bad Seeds – Skeleton Tree
4. Car Seat Headrest – Teens of Denial
5. David Bowie – Blackstar
6. Michael Kiwanuka – Love & Hate
7. De Staat – O
8. Russian Circles – Guidance
9./10.
Bat For Lashes – The Bride
Bazart – Echo
Eerie Wanda – Hum
Emma Louise – Supercry
Klangstof – Close Eyes to Exit
Malibu – Malibu
Mourn – Ha Ha He!
Ryley Walker – Golden Sings That Have Been Sung
SIMO – Let Love Show The Way
The Qemists – Warrior Sound
Wrong – Wrong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven