Go March – III

Go March – IIIGo March is een Antwerps trio bestaande uit Philipp Weies op gitaar, Hans De Prins op synthesizer en Antoni Foscez op drums. Naast Nordmann was het in 2018 een andere smakelijke ontdekking voor mij uit België, met hun mooi gelaagde instrumentale post- en krautrock, ook wel eens prachtig aangeduid met ‘Mogwai meets Kraftwerk’. In 2019 zag ik ze tot mijn genoegen in het voorprogramma van Föllakzoid in Doornroosje, waarbij mij opviel dat de band de elektronica wel heel erg lekker dik in de mix had zitten, met een glansrol voor de drummer als aanjager van het geheel. De opvolger van II heet logischerwijs III, maar is een EP met vier nummers. Hierin wordt de elektronica nog vetter ingezet tot trance-achtige proporties, waarop je gewoon keihard kun dansen. Neem al het eerste “Zipp” met vleugjes acid, doorspekt met vette elektronica, dreigend met suspense, maar tevens swingend als de pest. Het wordt gevolgd door “Ortisei” dat ook wel dansbaar is met een hypnotisch motorik-ritme en een uitstraling als een soundtrack bij een science-fiction film uit uit de jaren tachtig. Synthesizers voeren hier de boventoon en trekken je mee de ruimte in. Heel fijn. Op “Stampede” stampen of pulseren de synthesizers nog krachtiger op wederom een fijne basis van dik dansbare beats, ingeluid door sirenes aan het begin. Echt voer voor dansfanaten dus, maar Go March laat in het afsluitende “Droplets” ook nog wel horen subtieler uit de hoek te kunnen komen, met zelfs een mooi stukje emotie in de tweede helft door een aantal mooie verschuivingen van akkoorden. Go March danst, zweeft, ontroert. Het omvat veel van wat ik heb gemist aan live-muziek en ik kan niet wachten tot we dit soort muziek weer in vol ornaat in zalen en op festivals kunnen voelen en beleven.

Dunk!

File: Go March – III
File Under: Belgisch speciaalbier
File Social: [Facebook] [Instagram] [Twitter]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven