Steve von Till – If I Should Fall to the Field

Zangers van luidrichtige bands willen nog wel eens solo ingetogen plaatjes maken. Keith Caputo deed dat met Died Laughing best goed nadat hij Life of Agony verliet, maar werd hierin met groot gemak overtroffen door de donkerbruine stem van Mark Lanegan van de Screaming Trees (deze band is overigens al sinds 2000 uit elkaar(!)), die ondertussen al 5 solo-platen heeft gemaakt. Steve von Till van Neurosis is ook zo’n zanger met do’n donkerbruine, bijna inktzwarte, stem die solo-platen uitbrengt. De sfeer op zijn nieuwe solo-plaat is wel even andere koek dan die van zijn band. Intro ‘The Harpy’ is een opname van de grootvader van Von Till uit 1961 waar hij muziek onder heeft gezet. Daarna volgt alleen nog de stem van Von Till sober begeleid door o.a. akoestische gitaar, banjo en hammondorgel. De sfeer van de plaat sluit naadloos aan op de eerste twee solo-platen van Mark Lanegan. Misschien af en toe zelfs wel een beetje teveel waardoor je naar een kopie lijkt te luisteren, terwijl het toch echt andere liedjes zijn. Maar toch, ik hoor liever bij de open haard met een goed glas whiskey of dubbelpalm in de hand deze plaat, dan een knuffelrock pt 20.

File: Steve von Till – If I Should Fall to the Field
File Under: Voor de lange winteravonden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top