VA – A Tribute To The Ramones We're A Happy Family

Wat is er voor nodig om een tribute te doen slagen? Bekende namen? Nou daaraan is op We’re A Happy Family geen gebrek. Wat dacht je van achtereenvolgens: Red Hot Chili Peppers, Rob Zombie, Eddie Vedder & Zeke, Metallica, U2, Kiss, Marilyn Manson, Garbage, Green Day, The Pretenders, Rancid, Pete Yorn en The Offspring. Dat is allerminst een onaardig lijstje dunkt me. Of heb je sterke songs nodig? Hmmm tja als je er van houdt (en dat doe ik, trust me) dan heeft de Ramones een behoorlijk songcatalogus om uit te kunnen kiezen. Wie kan er niet meezingen met “Blitzkrieg Bob”, “I wanna be your girlfriend”, “I Wanna Be Sedated”, “The KKK Took My Baby Away” of “Something To Believe In” om maar zo wat tracktitels op te sommen die op deze Tribute staan. Toch is dat blijkbaar niet genoeg om een goede tribute te maken. Blijkbaar is de combinatie grote naam – grote titel van grote band niet altijd een garantie voor succes. De uitvoeringen van de Chili Peppers, U2, Eddie Vedder & Zeke (twee keer zelfs) vind ik echt verschrikkelijk. Als ik een dooie Ramone was dan draaide ik me om in mijn graf bij het horen van deze covers. Metallica klinkt in “53rd & 3rd” als Metallica van nu en dat is geen schim meer van hoe goed ze ooit waren. De ‘punk’-bands Green Day, Rancid en Offspring blijven dichter bij de orginelen van de Ramones, maar voegen te weinig toe. De uitvoeringen van Marilyn Manson (‘KKK Took My Baby Away’) en Rob Zombie (‘Blitzkrieg Bop’) zijn ietwat bizar, maar toch wel ok, maar ik ben zelf niet zo’n fan van deze twee en dat wordt ik door deze twee tracks ook niet. Gelukkig zijn er ook positieve uitzonderingen! Pete Yorn laat in “I wanna be your girlfriend” horen hoe je een meisje echt je vriendinnetje maakt, Kiss geeft een feestje in “Do You Remember Rock ‘N’ Roll Radio” en Waits laat succesvol zijn duivelskunsten los op “Return of Jackie & Judy”. In de hidden track komt John Frusciante met een hippie variant op “Today Your Love, Tomorrow The World” en als je weet dat Ramone Johnny zelf “Something to Believe In” een vervelend nummer vindt is de uitvoering van The Petenders best geslaagd. Al met al blijf ik een beetje met een vervelend gevoel zitten bij deze plaat. Zeker omdat Johnny Ramone de tracks allemaal persoonlijk uitgekozen had, had ik er meer van verwacht dan wat ik hier.

File: A Tribute To The Ramones – We’re A Happy Family
File Under: Niet (geheel) geslaagde Tribute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top