Manta Ray – Estratexa

Het afgelopen jaar stonden de dames van Las Ketchup zo ongeveer het hele jaar in de hitparade. In het begin was het nog wel een aardig deuntje en het dansje erbij was ook best geinig, maar op een bepaald moment was het zo dat je of je nu wilde of niet overal dat liedje hoorde, tot dat het je strot uitkwam. Je zou er bijna denken dat er geheel geen fatsoenlijke muziek uit Spanje komt. En als je niet wat verder kijkt dan je neus lang is, zeg maar tot aan Enrique Iglesias, dan lijkt dat ook zo. ‘Echte kenners’ weten echter beter! Van uit Spanje komt namelijk veel meer goeds. Vorig jaar kreeg Migala hier al aardig wat positeve aandacht. Dit jaar heb ik goede hoop dat dat gaat gebeuren met Manta Ray. Afgelopen jaar hebben ze hun label Astro verlaten en zitten nu op hetzelfde label als Migala, Acuarela. Ze droegen “Monocromo” bij aan de labelcompilatie Acuarela Songs 2, dat ik één van de leukste tracks vond van die 3CD. Nu is er dus hun eerste ‘echte’ plaat voor Acuarela, Estratexa en die is nog een stuk beter dan “Monocromo”. Vanaf de pulserende bas in “Take a Look” tot de zingende zaag in “Ausfahrt” die van bruut tot zwijgen gebracht wordt in de laatste minuut is deze plaat één brok spanning. En dan heb je al het messcherpe “Qué Nino Soy” en het spitse “Asolto” en de fuzzy bas van de agressieve titeltrack achter de kiezen.Gelukkig krijg je ondertussen nog even een rustpuntje in “Anada” (met wederom een zingende zaag). Op deze plaat krijg je niets dan goeds: Je krijgt gewoon de ideale mix van Migala, het finse Circle (wie zegt u, ja ehh kan ik er wat aan doen dat u dat niet kent?) en Queens of the Stone Age voor je kiezen. Strak, hard, passievol en je af en toe zelfs bijna paranoia makend. En dan vergeet ik nog “Ebola”, waar Audioslave nog even les krijgt in hoe het wel moet. Anderen waren vorig jaar lyrisch over Queens of The Stone Age‘s Songs for the Deaf, nou mensen ga maar vast naar de winkel, deze plaat gaat namelijk een flink stuk verder, is een stuk beter en veel en veel spannender. Dìt is de rock van nu en hij komt uit Spanje!

File: Manta Ray – Estratexa
File Under: Wow f*cking wow (ja, dit haalt mijn jaarlijst)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven