Mando Diao – Bring'em In

Zit ik hier nu nog iemand op te wachten? Ik bedoel, toen the Strokes in 2001 met Is This It? kwamen hadden we zoiets van wow, dit is te gek! Heerlijk nonchalante liedjes geënt op Velvet Underground, Television en Iggy Pop (met of zonder Stooges). Helaas, helaas werden werden we daarna bedolven onder een hele retro-golf. Zo ongeveer elke platenmij en land had wel zijn eigen ‘Strokes’, die allemaal even rebels, retro en rocker waren en allemaal tapten ze wat af uit dezelfde vaatjes, met eventueel een klein nuance-verschil maar allemaal waren ze geweldig en vonden ze zichzelf ook nog eens zo. Nu is er weer een band die zichzelf geweldig vindt en anderen vinden dat ook blijkbaar: “Everybody thinks we’re great, and that’s because we are.” Jaja, bescheidenheid siert de mens, maar niet de jongens van Mando Diao. Zij vinden zichzelf in ieder geval fantastisch. Maar goed, ik ben denk ik een beetje retro-moe ondertussen. Op Bring’em In maken ze zwaar op de jaren zestig gebaseerde muziek die naast bovengenoemde ook nog eens teruggrijpt op the Kinks en Them en al die andere bandjes die ruig en hip waren. Zucht. Het is ondertussen toch echt 2003? Natuurlijk zijn het best lekkere liedjes die ze maken, dat waren de orginelen ook. Zelfs het geluid is geperfectioneerd op deze plaat, maar dat is niet zo moeilijk met de hedendaagse techniek. Zit je te wachten op wederom een opwindende plaat vol retro? Bij Mando Diao ben je dan dus helemaal aan het goede adres! Zoek je wat nieuws verfrissends? Laat maar liggen die plaat….

File: Mando Diao – Bring’em In
File Under: Strokes met orgeltjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven