Incense – On Tips Of Wings We Walk

Na elke draaibeurt van de nieuwe Incense plaat, On Tip Of Wings We Walk moet ik weer even op adem komen. De plaat werkt namelijk in een dikke acht minuten toe naar een climax toe in “Falling sound asleep” die je even naar lucht doet happen. Alle remmen gaan even goed los in die laatste minuten. Kan drumbeest Remco Cornelissen zich toch nog even goed uitleven. Op de andere tracks komt hij ook wel aan zijn trekken op deze tweede CD, maar moet hij zich volgens mij toch behoorlijk inhouden. Want deze tweede Incense is namelijk toch wel een ietwat andere Incense dan die van Approx 45 min. Onder de bezielende leiding van Pieter ‘Pidah’ Kloos is er in zijn studio “The Void” volop geëxpirimenteerd met mellotron, wurlitzer piano en koperwerk (riep daar iemand Motorpsycho?). Voor het koperwerk hebben ze gelukkig hulp gehaald van Job Helmers (Millennium Jazz Orchestra), Allard Robert (Dierenpark) en Jean Pierre Grannetia (The New Symphonic Orchestra) en zijn niet zelf gaan stoeien met de blazerspartijen. Hierdoor blijft het allemaal namelijk wel smaakvol en gaat het nergens irriteren. Op On Tip Of Wings We Walk gaat Incense gewoon lekker eigenwijs haar eigen gang en laat zich gelukkig niet beperken door de standaard singletijd van krap 4 minuten. Moet een track 6 minuten (of langer) duren omdat deze daarom, dan moet dat maar. Als er dan een single moet komen moet er gesneden worden in de tracks, wat best lastig zal worden, vrees ik. Maar goed, de vraag is natuurlijk of er in de Nederlandse hitlijsten plaats is voor avontuurlijke rockmuziek die niet het ene oor in en het andere oor uit gaat? Ik schat zo in dat als er plaats is voor zo’n single de heren deze uitdaging niet uit de weg zullen gaan en er een passend antwoord op zullen verzinnen als dit nodig is. Als geheel is de plaat gewoon één intense luistertrip en een flinke stap naar voren ten op zichtte van Approx 45 min. Hopelijk zal de waardering voor Incense plaat niet alleen beperkt blijven tot de Nederlandse markt en zal de band ook een kans krijgen in het buitenland. Want als je On Tip Of Wings We Walk gaat vergelijken wat buitenlandse acts uitbrengen doen ze daar absoluut niet voor onder!

File: Incense – On Tips Of Wings We Walk
File Under: Intense luisterrock van eigen bodem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven