Chevelle – Wonder What's Next

Dat doen ze verdomd knap die jongens van Chevelle. Ze hebben met Wonder What’s Next namelijk een nu-metal-plaat die me boeit. En dat is maar weinigen gegeven tot nu in dit genre. Een groot deel hiervan is te danken aan de zang van Pete Loeffler, die je meer dan af en toe doet denken aan ene Maynard James Keenan, u weet wel de zanger van Tool (en A Perfect Circle zo u wilt). Af en toe best wel veel zelfs. Zelfs heel veel, al gaat Loeffler wel wat vaker over de top met zijn screams. Maar goed men zegt ook niet voor niets altijd, beter goed gejat dan slecht verzonnen. En Chevelle heeft een aardige winkel gevonden om te jatten zeg maar, maar dan wel een beetje bijna stoffige winkel met allemaal namen uit het bijna verleden. Tool, Helmet, Deftones en in het titelnummer lijkt het bijna of ze ook wel pap lusten van Slayer en dat ook van een plank gehaald hebben. Chevelle is echt geen klakkeloze Tool-kloon zoals je misschien zou kunnen denken uit bovenstaande, ze missen namelijk het wat complexere (ik zet er maar bewust geen avontuurlijker neer) karakter dan Tool heeft en zijn dus een stuk meer recht zo die gaat. De broertjes Loeffler (ze zijn met zijn drieën) hebben goed begrepen dat nog een Tool niemand zit te wachten. Eén kunnen we al nauwelijks behapstukken namelijk. Dus deze plaat is dus niet alleen prima op maat gesneden voor de kids van tegenwoordig die toch al luisteren naar bands als Linkin’ Park, maar is ook prima geschikt voor mensen die zoeken naar een Tool-like band die wat heavier is.

File: Chevelle – Wonder What’s Next
File Under: Nu-Metal uit de betere tweedehands winkel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top