Caitlin Cary – I'm Staying Out

Haar vorige plaat While You Weren’t Looking is nog maar net, verlaat, in Nederland uitgebracht en nu is opvolger I’m Staying Out al uit. Caitlin Cary zit niet stil en bewijst dat ze zich prima in haar eentje kan redden nu ze uit de schaduw gestapt is van Ryan Adams en in haar ééntje in de spotlight staat. Met Adams maakte ze vanaf het begin deel uit van Whiskeytown. Haar debuut werd met erg positieve recensies onthaald door de pers en ik geef je op een briefje dat dit met I´m Staying Out ook gaat gebeuren. Op alle fronten doet Cary het beter op deze plaat . Betere liedjes, betere zang, betere begeleiding. Mary Chapin Carpenter vond de vorige plaat zo goed dat ze er 20 van kocht voor haar vrienden en doet nu mee op twee tracks. Wat zo leuk is aan deze plaat dat Cary zich niet sec concentreert op (alt.)country maar kiest voor een aangename mix van folk, country, rock, maar ook pop. In die meer poppy tracks, zoals bijvoorbeeld “Sleepin’ in on Sunday”, doet ze bijna niet meer onder voor iemand als Aimee Mann. Cary is net als haar ook gezegend met zo’n warme stem. Eigenlijk doet ze niet onder voor ex-bandmaatje Adams, al klinkt ze wel een stuk gladder dan hem. Ik gok dat Chapin Carpenter wel wat meer platen zal kopen dan de 20 van het debuut simpelweg omdat deze plaat beter is.

File: Caitlin Cary – I’m Staying Out
File Under: (Alt.) Country fans trek uw knip maar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven