Steve Hackett – To Watch The Storms

Als ik mijn geld had moeten zetten op het feit of Steve Hackett nog weer een studioplaat zou maken die ik wel te pruimen zou vinden, dan had ik op basis van zijn laatste Cd’s ervoor gekozen het geld op “NIET” te zetten op basis van de laatste jaren, wat ook niet zo moeilijk is aangezien zijn laatste studioalbum al weer 4 jaar oud is. Dan was ik nu To Watch The Storms in de winkels ligt wel mijn geld mooi kwijt geweest. Want Hackett komt namelijk zo maar ineens op de proppen met een plaat die ik uit kan zitten. To Watch The Storms is een zeer gevarieerde plaat geworden, waarop Hackett met zijn karakteristieke stem en dito gitaargeluid nogal wat voorschotelt aan de luisteraar. Tracks varierend van rustige, deels akoestische, nummers als openingstrack “Strutton Ground” en “Wind, Sand and Stars” tot pittige rocksongs (het avontuurlijke “Mechanical Bride”) maar ook folky songs (“Come Away“) en wereldmuziek en een alleraardigste Thomas Dolby-cover (“The Devil Is An Englishman”). Je zou het bijna progressieve rock gaan noemen, om maar eens een paar vieze woorden te gebruiken.

File: Steve Hackett – To Watch The Storms
File Under: Avontuurlijke rock plaat van een ouwe rot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven