Tom Russell – Modern Art

Warren Zevon: dood. Johnny Cash: dood. Dat gaat hard in een week tijd. Beiden hoor je terug op Modern art van Tom Russell. Van Cash doolt de geest rond op de hele plaat, van Zevon heeft Russell “Carmelita” gekruist met gedicht van Charles Bukowski (“Crucifix In A Death Hand”). Wel jammer dat Russell zijn stem niet zo doorleeft klinkt als Cash. Dat zou zijn plaat een stuk aangenamer maken voor mij, want Russell vertelt namelijk wel mooie verhalen in “The Dutchman” (ook niet van zijn hand overigens), “The Kid from Spavinaw” en “Racehorse Haynes”, maar doordat hij die doorleefdheid mist, springt de vonk bij mij niet over, ondanks de mooie samenzang met Nanci Griffith in drie nummers. En als Russell eens een poging doet buiten de vaste paden te treden zoals in het calypso “Muhammed Ali”, dan doet dit me wel de oren spitsen, maar daarna ook gelijk de wenkbrauwen fronsen. Schoenmaker blijf bij je leest, denk ik dan. Misschien moet je zelf uit El Paso, Texas komen om dit echt te kunnen waarderen en niet uit Losser, Overijssel. Die houden meer van andere El Paso-bands zoals the Mars Volta.

File: Tom Russell – Modern Art
File Under: Spekkie naar het bekkie van de echte Americana liefhebber

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven