Blackstrap – Ghost Children

Het verbaast me helemaal niets dat Fireside’s Pelle Gunnerfeldt zo enthousiast was over de demo’s die Blackstrap hem toezond. Qua sfeer zijn er namelijk zeer zeker overeenkomsten met de laatste twee platen van Fireside. Op Ghost Children broeit het namelijk ook. Niet het broeien van de zon, daar is het te koud voor op dit moment in Scandinavië. Het is meer het broeien van een oververhitte Zweedse sauna. Zompig walst de wall of sound je speakers uit. De lagen muziek liggen dichter op elkaar gestapeld dan de vette mist op een kille herfstmorgen gewoon. Dan doen de zonnestralen van “Sunrise” je goed en de laagjes emo uit de eerste single “In Colored Ways” en “Jointly and Seperately” voelen ook fijn. Zelfs over suffe computerboxen of goedkope koptelefoontjes klinkt het overweldigend, in de woonkamer is het zelfs kamervullend, of het gas nu vol open staat of subtiel als in “Midnight Stars”. Het is duidelijk dat het lange tijd experimenteren met het geluid zijn vruchten afwerpt en geperfectioneerd wordt door de eindmix van Gunnerfeldt. Het klinkt misschien een beetje lullig voor Pelle, maar Ghost Children ligt een stuk beter in het oor dan de laatste Fireside en dat kon voor een deel wel eens zijn eigen schuld zijn.

File: Blackstrap – Ghost Children
File Under: Broeiplaat

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven