The Robocop Kraus – Living With Other People

L' Age D'Or / Fount

Als er één band is die veel te vroeg opgedoekt is de laatste jaren, dan is het wel Dismemberment Plan. Met Emergency & I en Change leverden zij twee pareltjes van tegendraadse indie. Bij vlagen hoor je op Living With Other People van The Robocop Kraus dezelfde opzwepende eigenwijze combinatie van drums, staccato gitaren, toetsen én zang voorbijkomen. En, nog belangrijker natuurlijk, van bijna een zelfde niveau als Dismemberment Plan. Dat is niet het enige waar Robocop Kraus leentjebuur speelt hoor. Met een zanger die klinkt als de schreeuwversie (in de goede zin van het woord) van Robert Smith (waar hebben ze die kwekerij staan waar ze die zangers tot volle wasdom brengen die lijken op deze treurwilg?) dondert Robocop Kraus ook vooral nog een boel Clash en trendy, maar lekkere (the Faint) wave-electronica op de plaat. Ik denk zelfs dat als the Clash nog had bestaan, ze geklonken zouden hebben als the Robocop Kraus. Opruiend, schreeuwerig, nihilistisch, hoekig maar oh zo pakkend. Een potpourri van klanken die je terug doen denken aan vervlogen tijden, maar o zo 200x zijn door manier waarop dit klankboeket geschikt is. En dat allemaal strak in het pak en met een bizar gevoel voor humor en van duitse orgine. Hoe is het mogelijk en wat wil je nog meer?

File: The Robocop Kraus – Living With Other People
File Under: Zo zou the Clash geklonken hebben in 2003

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven