Ocean – Fogdiver

Je oren hebben precies twee seconden om te wennen aan Fogdiver EP van The Ocean daarna knallen de gitaren furieus uit je oren op een allerminst misselijke manier. De hoes toont je alleen een opgedroogde oceaan en zo start de EP ook met het titelnummer. Het brandt gewoon je speakers uit en zorgt dat je na een kleine vier minuten even naar adem moet happen en ff een glaasje water te tappen om het vochtniveau weer een beetje op peil te brengen. Gelukkig kun je daarna even afkoelen en ontspannen in “Endusers”, met mooie uitgesponnen gitaarlijnen. Op Fogdiver, hun eerste CD voor een ‘echte’ platenmaatschappij, verwoordt het Berlijnse collectief hun standpunten zonder woorden en dat doen ze met muziek die ligt ergens tussen Godspeed! You Black Emperor en Neurosis. Raar genoeg is op het podium de samenstelling van de band anders dan op de CD. Dan laten ze de violen en cello’s weg. Het zal me benieuwen wat er dan van overblijft, want in het cineastische “The Melancholy Epidemic” is er nogal een nogal prominente rol voor deze strijkers weggelegd. Dit geeft een nogal schril contrast met de hamerende drums en gitaarpartijen dat wel verrassend is. Het heeft misschien nog niet overal een geheel eigen smoel, maar het is wel knap hoe ze geheel instrumentaal weten te boeien en als ze voortborduren op wat op “The Melancholy Epidemic” ingezet is komt er vast nog wel wat mooiers dan deze toch al niet kinderachtige EP.

File: Ocean – Fogdiver
File Under: Ambient Soundtrack Doomrock (zeggen ze zelf)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven