Supergroover – Supergroover

Soms lijkt het wel of platenmaatschappijen en masse liggen te slapen. Ik snap echt niet dat geen van hen Supergroover nog opgepikt heeft en groot gemaakt heeft. Ik kan me niet voorstellen dat ze niet opvielen bij de finale van de Grote Prijs van Nederland waar ze een beetje een vreemde eend in de bijt waren tussen alle ‘standaard’ pop-rock bands. Daar is hun muziek die ergens tussen Lamb en Kosheen, maar af en toe ook vlakbij Zuco 103 moet er voor hun drum & bass veel te opzwepend voor. Het is echt verfrissend om te horen hoe deze Duits-Nederlandse formatie met een klassieke band set-up (bas, drum, gitaar en toetsen) een vet organisch geluid neer zet. Door die band line-up kan Supergroover ook meer variëren in haar geluid waardoor uitstapjes richting jazzy en af en toe een toef wereld en rock gemakkelijker te maken zijn, wat voor mij nogal een pré is. De basis van de tracks blijft echter liggen bij dance. Bij het beluisteren van Supergroover is het ook gelijk weer helder waarom je ‘echte’ drums bijna altijd zult prefereren boven die geprogrammeerde krengen. Wat drummer Patrick heeft laten vastleggen voor het nageslacht klinkt zoveel lekkerder en natuurlijker dan zo’n doos ooit zal kunnen doen, maar nog steeds ongelofelijk strak. De show wordt toch wel gestolen door zangeres Brenda, die met haar weergaloze stem die niet onderdoet voor Kosheens’ Sian Evans, Zuco 103’s Lilian Vieira en af toe zelfs doet denken aan Björk. Nee, Supergroover komt er wel. Dit moet het haast wel gaan maken bij een groter publiek, dat kan bijna niet anders. Als er maar een platenmaatschappij wakker wordt. Of je de CD bestelt via hun site waar ook samples te horen zijn.

File: Supergroover – Supergroover
File Under: Drum’n Band

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven