El Columpio Asesino – El Columpio Asesino

Astro / Sonic

Een veiligheidsspeld is veilig zolang hij netjes dicht zit. Op de hoes van El Columpio Asesino’s debuutalbum oogt het ding (niet dicht!) o zo onschuldig, maar prik je er maar eens aan en je zult het weten ook. Hetzelfde geldt voor de naam van deze Spanjaarden. Zo melodieus als deze klinkt zo gemeen (en tegenstrijdig) is de vertaling ervan: De moorddadige wipwap. Wat is er nou onschuldiger dan een wipwap? Wat dat betreft pas de naam eigenlijk perfect bij de muziek van El Columpio Asesino, die is namelijk nog het best te omschrijven als Air (lief) meets Pixies (stekelig en fucking brilliant, brulde DM me in mijn digitale oortje en ik kan niet anders dan dat beamen!). Het beste komt dit tot uiting in de knappe Pixies cover van “Vamos” waarin de trompettist van Columpio in de laatste minuut zich de longen uit zijn lijf blaast waarop dan het dramatische en bijna melancholische “La Muerte de un trompetista” volgt! Waar hoor je nou nog een fatsoenlijke trompet in de hedendaagse popmuziek? Nou hier dus! Het heen en weer schipperen tussen Air en Pixies met de trompetten als verrassende factor maakt dat Columpio blijft boeien en groeien. Bijkomend voordeel is dat deze Cd voor het absurde bedrag van iets minder dan 10 euro in de winkel ligt. El Columpio Asesino is de eerste van de zogenaamde pocketedities die Astrodiscos gaat uitbrengen om nieuwe Cd’s te kopen in plaats van de kopiëren. Met El Columpio Asesino hebben ze daarmee een meer dan behoorlijke eerste zet gedaan.

File: El Columpio Asesino – El Columpio Asesino
File Under: Air jamt met Pixies en trompettist

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven