Girls In Hawaii – From Here To There

Als ik zeg Girls in Hawaii, waar denkt u dan aan? Nederlandse meisjes (of uit willekeurig welk ander land) die op vakantie zijn in Hawaii? Of aan meisjes die al hun hele leven al in Hawaii verblijven en je al hoela-hoela dansend te gemoed komen om je te verwelkomen op hun paradijsje in de Indische Oceaan met bloemenkransen om hun nek? In ieder geval aan alles behalve aan zes jonge Belgische knapen die in die popliedjes maken in de geest van Grandaddy, Soulwax en dEUS! Dat gaat dan waarschijnlijk snel veranderen. Want hun debuutplaat From Here To There geeft daar alle reden toe. Het is wat dat betreft snel gegaan met deze jongens sinds Antoine en Lionel in 2001 hun eerste demo opnamen op hun ‘Dream Machine’ (8-sporen recorder). Maar wat goed is komt natuurlijk ook snel (om maar eens een cliché te gebruiken) en ziedaar, hun demo werd vorig jaar tot Demo Van Het Jaar gekozen bij Studio Brussel en na een zeer goed verkopende eerste EP ligt nu hun eerste volledige CD debuut dus al in de schappen. Deze doet je van tijd tot tijd misschien nog een beetje teveel denken aan bands die als invloeden genoemd worden (naast genoemde Grandaddy en Deus ook Coldplay bijvoorbeeld), maar zolang dat gebeurt met mooie liedjes als “Flavor” en “Time To Forgive The Winter” zal het me worst zijn. Misschien dan wel niet geschikt om de Hoela-hoela op de dansen met die Hawaiiaanse meisjes, maar wel mooi genoeg om van te genieten.

File: Girls In Hawaii – From Here To There
File Under: Belgenpop, wat anders?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven