Clear Horizon – Clear Horizon

Een kind verwekken, dat kost wat moeite. Vaak gaan er heel wat pogingen aan vooraf voordat het ook daadwerkelijk raak is. Ben je aanstaand koning van dit land, dan wordt eigenlijk wel van je verwacht dat je eerst getrouwd bent natuurlijk voordat je je waagt aan dit soort experimenten, anders staat het hele land in rep en roer. En dan trouw je met een katholieke vrouw. Het is bijna als vloeken in de kerk, dat kan niet vinden de puriteinen. Het volk daarentegen vindt het prachtig! Kijk ze eens verliefd zijn! Trouwen! Feest! Kinderen! Of het volk ook zo enthousiast zal reageren op het muzikale huwelijk tussen Jessica Bailiff en David Pearce (ex Flying Sauce Attack) weet ik niet. Laat staan of de puriteinen zullen vallen over de manier waarop ze in een tweejarig RAT (Recording Apart Together)-relatie een baby leveren die een versmelting van folk met electronika is. Hij in Engeland, zij in Amerika. De twee stijlen staan in oorsprong dan misschien erg ver van elkaar, ze brengen het met Clear Horizon als een wolk van een liefdesbaby die ietwat kil huilt als the Cranes die de soundtrack van Twin Peaks opnieuw inspelen met behulp van Nick Drake. Toch zou ik ze adviseren bij elkaar in te trekken en op één plek te werken aan een volgende CD, want volgens mij heeft deze samenwerking meer potentieel.

File: Clear Horizon – Clear Horizon
File Under: Folk meets Electro in the Atlantic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top