Guster – Keep It Together

Er zijn soms grote verschillen tussen de Amerikaanse en de Europese muziekmarkt. Een man als Dave Matthews verkoopt miljoenen, maar krijgt in Europa geen poot aan de grond. En dat terwijl Europa toch ook wel houdt van mooie liedjes in een rockverpakking (zie het succes van Counting Crows). Een ander voorbeeld is Guster. Guster, groeiend in de VS, maar onbekend in Nederland, is doorgegaan waar Crowded House gestopt is. Alleen dan wat meer akoestisch. Althans, de eerste drie platen. Maar aangezien er met een bezetting van 2 gitaren en een bongo op den duur nogal wat eenvormigheid kan optreden, hebben de heren besloten om voor Keep it Together te investeren in een drumstel en een bas. En een banjo. En ze maken niet eens kuntry! Maar hierdoor krijgt de van oorsprong meerstemmige akoestische pop van Guster toch een oppepper. Een ietwat rauwer randje die ook beter recht doet aan de niet altijd even luchtige teksten. Amsterdam swingt de pan uit, “Jesus on the Radio” neigt naar Americana, “Come Downstairs and Say Hello”, is een mini operaatje en “Diane” en “Homecoming” zijn de “normale” aanstekelijke popliedjes zoals Guster ze dagelijks uit de mouw lijkt te schudden. Guster heeft zichzelf opnieuw uitgevonden voor Keep it Together en staat aan het begin van nieuwe richting, die misschien wel richting Europa voert…

File: Guster – Keep it together
File Under: Pure Pop Pleasure (met een banjo)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven