Mintzkov Luna – M for Means and L for Love

Wat is toch het geheim van al die leuk Belgische bandjes? Volgens mij ben ik er achter! Het geheim zit’em volgens mij in hetzelfde als waarin de kneep van het traditioneel geuze- en lambiekbier zit. Naar het schijnt zijn er op bepaalde plekken in België bepaalde bacteriën in de lucht die nodig zijn om deze eigenwijze biertjes te brouwen. Zal het dan zo zijn dat al die eigenwijze Belgische bandjes (vul de namen zelf maar in) ook die bacteriën nodig hebben? Het zou me niets verbazen! Daarom is het ook niet raar dat al die bandjes een beetje hengelen in dezelfde vijver en daar hun eigen smaakje aan toevoegen. Mintzkov Luna is weer zo’n leuk bandje. Na het winnen van Humo Rock Ralley in 2000 hebben ze zo ongeveer elk hok in België om hun vinger gewonden. En nu is er, op hun eigen label uitgebracht, M for Means and L for Love, dat bol staat van de eigenwijze, maar toch ronduit catchy liedjes. Een zanger die van tijd tot tijd angstig veel lijkt op Tom Barman van dEUS, maar wel een band met een andere smaak die hem ondersteunt. Meer rock, minder koppig dan dEUS. Subtiele loopjes gecombineerd aan de juiste hoeveelheid venijn. Bovendien een bassiste in de gelederen en dat is altijd goed voor een wit voetje, want bassistes zijn sexy en cool, helemaal als ze ook nog eens lekker grooven.

File: Mintzkov Luna – M for Means and L for Love
File Under: Belgenpop/rock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top