Sioen – See You Naked

Gent, één van de mooiste stadjes in België, zal vast nog wel meer leuke bandjes herbergen dan alleen Soulwax. Alleen had ik ze tot nu toe nog niet gehoord. Hoe dan ook, Sioen brengt daar nu in ieder geval verandering in met haar debuut See You Naked. De groep die opgebouwd is rond singer-songwriter Frederik Sioen trakteert ons op een meer dan aardig debuut. Raar genoeg zijn de pareltjes van het album het nummer “Summertime” waarop slechts Frederik en zijn piano te horen zijn en “Too Good To Be True” waarop hij ook nog bijgestaan wordt door een viool. Ook de nummers waar Sioen slechts begeleid wordt door een ensemble van strijkinstrumenten zijn erg mooi, vooral ook door uitgekiende en verzorgde arrangementen. Komen er echter ook andere instrumenten bij dan is het niet altijd even geslaagd wat je voorgeschoteld krijgt. In titeltrack “See You Naked” met zijn zware vervormde bas komt Sioen er nog mee weg, in “Wild Wild West” al wat minder, maar in de flirt tussen drum & bass en jazz, “Boom!” begaat Sioen een fikse misstap! Gelukkig wordt dat nummer dan opgevolgd door het briljantje “Summertime” waardoor de vieze smaak die zou kunnen ontstaan weggespoeld wordt. Sioen zet met alleen zijn op Gavin Friday gelijkende stem en minimale middelen dus de mooiste liedjes neer in de geest van dEUS en Zita Swoon (tja het blijven Belgen), maar juist in de nummers waar hij meer instrumentale middelen inzet, wordt het misschien een beetje teveel. Minder is meer gaat hier dus echt op.

File: Sioen – See You Naked
File Under: Minder is meer

Een reactie

  1. shimara

    Sioen in 1 woord: geweldig
    al vind hij zichzelf maar heel gewoon gisteren 5 maart toch duidelijk een trotse blik op zijn gezicht. bij de 2de full cd ease your mind krijgen we de hele band te horen en dat is toch een vollere sound
    cerder zijn ze 13 maart op canvas te zien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven