The Twilight Singers – Blackberry Belle

Muzikale helden wijzen je vaak de goede weg. Vaak wel een kostbare weg overigens. Zeker als je last hebt van hamsteren. Sommige muzikanten lenen zich overal voor en als je dan alles wilt hebben kost dat klauwen met geld. Je zult maar alles verzamelen waar een een Porcaro een scheet op laat! Ik ben dus helemaal weg van de stem van Shawn Smith, sinds ik hem hoorde zingen op Brad´s debuutalbum Shame. Aangezien hij maar heel weinig platen uitbracht onder eigen naam en ik er geen genoeg van kreeg hem te horen zingen ben ik maar Cd’s gaan sparen waar hij op meezingt om aan mijn trekken te komen. Op die manier landde de eerste The Twilight Singers hier in de kast en kwam ik via The Twilight Singers op het spoor van de Afghan Whigs, aangezien wat Greg Dulli me liet horen op Twilight as Played By the Twilight Singers me beviel. Sommigen kijken me verbaast aan als ik zeg dat ik daarvoor (voor ergens eind 2000 dus) nog nooit een plaat van Afghan Whigs gehoord had. Op Blackberry Belle geen Shawn Smith meer, maar wel Mark Lanegan als gastzanger! Nog een muzikale held! Blackberry Belle sluit, dat weet ik nu dus, meer aan op de latere Afghan Whigs-albums dan op Twilight dat nogal mellow was. En dat aansluiten geldt ook voor de kwaliteit van de songs. Nu maar hopen dat Dulli-fans Shawn Smith en Mark Lanegan via de omgekeerde weg ontdekken en dat het ze maar klauwen met geld mag kosten.

File: The Twilight Singers – Blackberry Belle
File Under: Meer Afghan Whigs dan Twilight Singers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top