Transmissionary Six – Spooked

Grappig is dat, qua klank past de titel Spooked perfect bij de nieuwe Cd van Transmissionary Six, qua betekenis van het woord, opgeschrikt / opgejaagd, kun je bijna geen titel verzinnen die meer in tegenspraak is met de inhoud van het album dan deze. Als deze tweede CD van het samenwerkingsverband tussen Terri Moeller (The Walkabouts) en Paul Austin (Willard Grant Conspiracy) iets niet doet is het namelijk je opjagen. Maar als je opgejaagd bent, dan kan deze Cd uitstekend als tranquilizer dienen. Haar dertien liedjes stralen bijna stuk voor stuk een sfeervolle rust uit namelijk. Een beetje schuchter zelfs. Zo’n plaatje dat bijna verlegen uit je speakers rolt als iemand het opzet, maar na een paar nummers toch de aandacht trekt van alle aanwezigen en een soort van serene mist doet neerdalen op de kamer. De stem van Terri Moeller is hier grotendeels debet aan. Ze zingt je zacht en zwoel toe als ware ze de alt.country-variant op Texas’ Sharleen Spiteri. Tussen de grotendeels verstilde tracks in de geest van Low en de Red House Painters is ook plaats voor een desolate opener als “Wrong” met zijn monotone bassriff en het vervremende “Clown Homocide” (rare loops en bizarre tekst) en “Applegate Part Two”. Ingehouden en daardoor spannend, mooi en onderkoeld, knap hoe ze dit een Cd lang vol weten te houden.

File: Transmissionary Six – Spooked
File Under: Mooi en onderkoeld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven