Boo-Yaa Tribe – West Koasta Nostra

Ik kan twee dingen doen. Ik kan wat recensies bij mekaar knippen en plakken en doen alsof ik alles weet van rap. Of ik kan gewoon zeggen dat ik afgehaakt ben na de Beastie Boys en pas bij Eminem weer een beetje enthousiast werd. Ik geloof dat ik dat laatste maar doe. En probeer ik maar zo eerlijk mogelijk te zijn over West Koasta Nostra, de comeback plaat van Boo Yaa TRIBE. West Coasters, Boo Yaa TRIBE, van oorsprong uit Samoa, deden al aan gangsta rap toen de meeste van de huidige gangstarappers nog in de luiers zaten en waren een van de eerste rapbands die wisten hoe ze een instrument vast moesten houden en dat ook veelvuldig deden op het podium. En dat doen ze nu ook weer. Samen met een hele hoop gasten, want het blijven rappers immers. Het resultaat is degelijk old school en redelijk goed te pruimen. Het zit allemaal prima in elkaar, maar kabbelt op den duur toch te veel voort. En was waarschijnlijk mijn vergetelheid ingeschoten ware het niet dat sommige van de gasten het nodig vonden om te vlammen. Mack 10 trekt de single “Bang” On naar een hoger stadium, Short Khop laat “Heated” lekker swingen, maar het lekkerste is toch 911, met Eminem en B-Real (Cypress Hill). Voorwaar, niet misselijk. West Koasta Nostra is, ook voor een rapleek, stiekem best lekker, vooral door als die gassies die meedoen. De CD bevat ook nog een extra DVD met korte “behind the scenes”, de videoclip van “Bang On” en een documentaire over hoe dat ding gemaakt is. Daar hoef je het niet voor te doen overigens…

File: Boo-Yaa Tribe – West Koasta Nostra

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven