Trespassers William – Different Stars

Kijk meisje Dido, zo kan het dus ook. Je prachtige stem gebruiken om stemmige melancholische liedjes te in plaats van murwgeknuffelde en platgeproduceerde Viva-pop. Dat Dido een mooie stem heeft zal ik niet ontkennen, maar wat ze er mee doet wil ik niet kennen. Doe mij dan maar Trespassers Williams met de stem van Anna-Lynne Williams in de hoofdrol. En bovendien ook eentje om te zoenen. Een kruising tussen Dido, Sarah McLachlan en Enya. Dromerig, etherisch en somber, net als de muziek. En dan speelt ze ook nog eens prachtig gitaar. Net als d’r bandmakker, op de achtergrond, Matt Brown overigens. Mooi in de zin van smaakvol ingetogen wat deze twee laten samen laten horen over het uitgesponnen klanktapijt aan toetsen dat diezelfde Brown samen met Ross Simonini knoopt. Waarom komt zo’n wonderschone melancholische country-pop plaat als Different Stars die bij tijd en wijle doet denken aan de Cowboy Junkies nou weer zo laat, Different Stars stamt uit 2002(!), hier in Nederland uit vraag je je dan af? Alsof we met het pas in 2003 hier uitbrengen van Damien RicesO nog niet genoeg gestraft waren. Kan bijna geen toeval zijn dat Rice de Trespassers meeneemt op tour denk ik dan. Helaas niet in Nederland voorlopig. Dat zal wel 2005 worden of, erger, 2006. Het enige wat ik niet snap is waarom de cover van U2‘s “Love You Blind” op de Bella Union-persing verdwenen is. Die had ik nou wel eens willen horen.

File: Trespassers William – Different Stars
File Under: Andere, maar wel fonkelende sterren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven