Jason Molina – Pyramid Electro Co.

Ik heb zo mijn verdrietige momenten in mijn leven gehad die ik niet aan de grote klok hang. Dat zijn de momenten die je alleen met echte vrienden wilt delen. De Canadees Jason Molina heeft die problemen ook gehad, maar hield ze niet in zijn eigen kring. Hij legde ze vast op Pyramid Electric Co.. In eerste instantie werd Pyramid Electric Co. in een beperkte oplage voor 5000 vrienden en vriendinnen op vinyl (met een toegevoegde cd) uitgebracht. Het was alsof hij twijfelde of hij zijn verhaal wel met de wereld moest delen. Jason, zoon van drummer Ralph Molina van Neil Young‘s begeleidingsband Crazy Horse, schreef de nummers gedurende de tijd dat hij ook werk componeerde voor het vorig jaar uitgebrachte Songs: Ohia -meesterwerk: The Magnolia Electric Co.. Het was waarschijnlijk onmogelijk om zulke intieme momenten door anderen te laten inspelen. Hij deed de opnames dan ook helemaal alleen, zichzelf slechts ondersteunend door een elektrische c.q. akoestische gitaar of piano. Ik heb een tijd lopen worstelen met deze recensie. Niet dat ik er niets over zou kunnen zeggen, maar het voelt alsof je inbreuk maakt in iemands privé-leven. Het is ook zwaar om in de sfeer van Pyramid Electric Co. te komen. Als je hier echter in zit dan komt er een prachtige desolaat klinkende alt.country-plaat te voorschijn. Een album dat de eenzaamheid uitademt van een man alleen, onderweg in het donker op zoek naar warmte. Intenser kan het gewoon niet. Het album is bijgeperst en nu ook via de normale distributie te verkrijgen voor vrienden en vriendinnen die stevig in hun cowboylaarzen staan.

File: Jason Molina – Pyramid Electro Co.
File Under: Desolate alt.country

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven