Star Star – Star Star

Star Star, is dat niet een liedje van The Rolling Stones? Een song die eigenlijk “Starfucker” moest heten, maar onder druk van de platenmaatschappij de titel “Star Star” kreeg? De tijd dat de Stones ruige en ranzig waren ligt al zeker drie decennia achter ons (dat was de tijd waarin er naast mono en stereo ook nog in dubbel mono kon worden opgenomen) en die fakkel van vunzigheid is intussen door een hele waslijst aan andere bands overgenomen. Jammer genoeg hoort Star Star daar niet bij, hoezeer hun liedjes ook lekker in het gehoor liggen en beantwoorden aan alle wetten van de rock ‘n’ roll. “Jaggeresque” heet één van de liedjes, maar het is niet alles Jagger/Richards wat de klok slaat; ook de Black Crowes hebben hun sporen achtergelaten en niet alleen op de stembanden van zanger Manfred Boor. Het is Just a little rock ‘n’ roll, niet al te gevaarlijk, maar wel fijn; niet al te subtiel, (vandaar waarschijnlijk die link naar Feyenoord op hun site) maar daardoor uitermate geschikt voor in de kroeg of een kleine zaal, met een paar biertjes in je mik.


mij=Idol / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top