Nuff Said – Blue

Hebben we het witte album gemist van Nuff Said? Zes jaar na het verschijnen van Red is er nu Blue. Het zou niet meer dan logisch zijn als deze Zeeuws-Amsterdamse formatie tussendoor ook White uit gebracht had en nu bij Blue de Hollandse driekleur af zou hebben. Niets van dit al. Problemen met platenmaatschappij Roadrunner (lees: geen goed verkopende single) zorgden ervoor dat er in de afgelopen zes jaar niets verscheen. Nuff Said heeft nu onderdak gevonden bij Idol Media, dat ondertussen een meer dan aardig tehuis wordt voor Nederlandse bandjes en daar verschijnt nu dus Blue. En Blue is een fikse meevaller! Hmmm… Dat klinkt negatief maar is juist positief bedoeld. Blue staat bol van de pakkende rockliedjes. Beetje bruin broeierig als de kleur van de hoes, maar toch relaxed en vol dynamiek. Een lichte Manic Street Preachers-tick, de ingetogen middenweg tussen Keith Caputo en Life of Agony, Foo Fighters catchyness en sterke gitaarhooks die vol Hendrix-tinten zitten. Luister maar eens naar het Band Of Gypsies-geluid in “Up and Down”. Nuff Said laat zich alleen maar vergelijken met grote namen. Je vraagt je echt af waarom Roadrunner deze jongens heeft laten lopen, want Blue is van internationale klasse ik tel zeker een stuk of vier nummers dat hitpotentie heeft.

File: Nuff Said – Blue
File Under: Maak die driekleur maar snel compleet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top