Furtips – Gourmet Sounds

Waarom maken bands in godsnaam eigenlijk platen met alleen maar covers? Heet je dan Elvis Presley of heb je geen inspiratie voor eigen werk? Of gaat het om een statement over onbegrepenheid: ‘Jongens, snap het nou eens. Luister hier naar, dit is wat wij eigenlijk willen, maar niet kunnen.’ Het mooist is uiteraard de tribute-versie die gemaakt wordt door bands die echt en oprecht hun helden willen eren. Zoveel CD’s ken ik eerlijk gezegd niet, die met dat idee gemaakt worden, op die ene verdwaalde cover op die zoveelste tribute-verzamelaar na. FurtipsGourmet Sounds kon wel eens één van de eerste zijn die me te binnen schieten. Waarom zou je anders zowel Pet Shop Boys als Pere Ubu als Roland Kirk als Pink Floyd bij elkaar willen zetten, als je geen soundtrack te vullen hebt? Veel wisselende namen, namen die iets zeggen over de leeftijd van de muzikanten (iemand van onder de dertig die de Mekons en TV Personalities nog iets zeggen?) en namen die volgens mij nooit meer dan een paar honderd platen in Nederland verkocht hebben (Swell Maps). Liefhebbers dus. En de enigen die deze plaat zullen kopen zullen dan ook liefhebbers zijn. Liefhebbers van Furtips’ eigenzinige liedjes en hun soms zeer eigenzinnige bewerkingen van eigenzinnige muzikale helden.

File: Furtips – Gourmet Sounds
File Under: Vreemd, maar lekker
File Audio: [ Jane Wasdatwat – We Like Daniel ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top