The Descendents – Cool to be you

Een dikke 7 jaar geleden was daar opeens de heropstanding van the Descendents. In het verleden nog wel eens gekenmerkt door wisselvalligheid bleek Everything Sucks de bijna perfecte punkplaat te zijn geworden. Geen onnodige experimenten en rare uistapjes maar simpelweg een serie toppunkrocksongs. Het is dan ook niet voor niets dat de plaat hoog op mening jaarlijstje van 1997 eindigde. Helaas ging na dat heerlijke jaar Milo weer terug naar college en moesten we het de afgelopen jaren doen met het iets minder opwindende broertje All. Maar gelukkig, de mannen zijn voor de zoveelste keer terug en hoe! Met Cool to be You lijkt het alsof ze nooit weg zijn geweest. Al bij de eerste tonen daalt er een gelukzalig gevoel over mij neer, beseffend dat al het wachten niet voor niets is geweest. Alle nummers spatten wederom uit mijn boxen en het blijkt maar weer eens dat er nog steeds goede punkrockplaten gemaakt kunnen worden. Aan de ene kant de meer dan solide ritmesectie, daaroverheen de moddervette gitaarklanken van Stephen Egerton en dat alles overgoten met de schuurpapieren superstrot van die goede oude Milo. Ondanks dat het tempo weer lekker hoog ligt klinkt er bij veel nummers de kenmerkende dramatiek door, alleen maar versterkt door de melancholische teksten over (verloren) liefde en heimwee naar vroeger. Uiteraard is er ook nog steeds plaats voor een enkele politieke boodschap hier en daar. Luister maar eens naar het briljante “Merican”, enkele weken geleden al op single verkrijgbaar. De huidige VS en haar machthebbers krijgen er flink van langs terwijl men niet vervalt in cliche’s of herhalingen. Al met al een fantastische come-come-comeback en ik zie nu alweer uit naar de volgende plaat die waarschijnlijk ergens in 2011 gepland is. Meer, meer, meer!

File: The Descendents – Cool to be you
File Under: De slapende reus is weer eventjes wakker geworden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven