Anthenora – The Last Command

Kan die zanger zijn bek nou niet even dicht houden zodat ik gewoon lekker kan genieten van het vette gitaarwerk. Mompel, mompel. Al snel zit ik te mopperen terwijl Anthenora‘s The Last Command getart wordt door de laser. Ik kan bijna niet geloven dat Luigi Bonansea een goede Bruce Dickinson kan neerzetten. Toch schijnt het zo te zijn. Anthenora heeft als Iron Maiden-tributeband, vooral in Italië, een aardige staat van dienst op gebouwd. In niets lijkt Luigi (Gigi voor intimi) op Bruce. Die heeft dan ook een strot waar je u tegenzegt. Toch heeft Anthenora blijkbaar zo’n staat van dienst dat ze door Nicko McBrain gevraagd werd hem te vergezellen op twee rondjes over de planeet met zijn McBrain Damage. Ik neem ook maar aan dat Nicko zelf ook gedrumd heeft, want de drumsound op The Last Command klinkt als de drumsound van Lars Ullrich op “….And Justice for all” die te lang in de zon heeft gelegen. Gort en gortdroog zonder ook maar een sprankje leven. Zijn er dan nog lichtpuntjes? Ja hoor. Op die drums en vocalen na zit het songmateriaal best aardig in elkaar. Degelijke melodieuze heavy metal. En het gitaarwerk van Gabriele Bruni en Stefano Pomero is namelijk wel lekker en ademt van alles nog het meest Iron Maiden uit. Mijn advies zou zijn: bel eens naar die kleine schermende zanger en neem deze plaat dan nog eens op.

File: Anthenora – The Last Command
File Under: Is er ook een karaoke versie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top