Je suis France – Fantastic Area

Normaal gesproken was deze cd waarschijnlijk langs mij heengegaan. De bandnaam Je suis France doet mij namelijk meteen aan Frankrijk denken. Nu kan ik hier best wat positiefs over zeggen, maar niet dat er zoveel leuke Franse bands bestaan. Verder komen er allerlei herinneringen boven aan de lessen Frans in mijn middelbare schooltijd. Aan sommige gebeurtenissen wil ik niet meer herinnerd worden. Ik zou deze cd dan ook links hebben laten liggen als deze mij niet toegestuurd was om iets over te schrijven. Wat blijkt echter bij het bestuderen van de informatie en het luisteren van de cd, ze komen helemaal niet uit Frankrijk! De thuisbasis is Athens (Georgia) in Amerika. Volgens mij is het niet zo slim om je band een Franse naam te geven, maar zij beslisten kennelijk anders. Voor JsF is dit haar tweede album: Fantastic Area. De eerste ken ik niet, zodat het maken van een vergelijking voor mij niet mogelijk is. Wat ik wel kan zeggen is dat van de titel en de openingszin weinig gelogen is: “(Welcome to) fantastic area”. JsF maakt er een (h) eerlijke rockplaat van met een psychedelisch randje. De muzikale referenties slingeren heen en weer tussen Gang of Four, Wire, the Fall, Guided by Voices en Pavement. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat er dit album, uit 2003 alweer, zo weinig vernomen is. Als het aan de naam van de band ligt is het echt zonde. Het is namelijk een ware ontdekkingstocht door vooral opzwepende nummers. Weg met de vooroordelen: Je suis France!

File: Je suis France – Fantastic Area
File Under: (h) eerlijke rock met psychedelisch randje
File 30 Sound Seconds: [ Fantastic Area ] [ California Rules ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven